Proxmark3 developers community

Research, development and trades concerning the powerful Proxmark3 device.

Remember; sharing is caring. Bring something back to the community.


"Learn the tools of the trade the hard way." +Fravia

You are not logged in.

#1 2020-06-26 16:28:04

who1sroot
Contributor
From: Brazil
Registered: 2020-06-25
Posts: 2

Errors compiling bootrom (undefined references)

Hello good people of this forum, I come to you in desperation, riddled with sadness and linker errors.

Jokes aside, I'm having trouble when running make, when the script reaches the bootroom compiling and linking the linker always fail with the same errors, complaining about undefined references to memcpy and memset:

make[1]: Leaving directory '/home/lucas/Projects/NFC-RFID/proxmark3/client'
make -C bootrom  all
make[1]: Entering directory '/home/lucas/Projects/NFC-RFID/proxmark3/bootrom'
perl ../tools/mkversion.pl .. > version.c || cp ../common/default_version.c version.c
arm-none-eabi-gcc -c -I../include -I../common -I. -Wall -Werror -pedantic -std=c99 -I. -Os -mthumb -mthumb-interwork -o obj/version.o version.c 
arm-none-eabi-gcc -nostartfiles -nodefaultlibs -Wl,-gc-sections -n -fno-builtin -Wl,-T,ldscript-flash,-Map,obj/bootrom.map -o obj/bootrom.elf obj/version.o obj/ram-reset.o obj/flash-reset.o obj/usb_cdc.o obj/bootrom.o -lgcc
/usr/lib/gcc/arm-none-eabi/10.1.0/../../../../arm-none-eabi/bin/ld: obj/usb_cdc.o: in function `cmd_send':
usb_cdc.c:(.text+0x6f8): undefined reference to `memcpy'
/usr/lib/gcc/arm-none-eabi/10.1.0/../../../../arm-none-eabi/bin/ld: obj/usb_cdc.o: in function `cmd_send_old':
usb_cdc.c:(.text+0x75e): undefined reference to `memcpy'
/usr/lib/gcc/arm-none-eabi/10.1.0/../../../../arm-none-eabi/bin/ld: obj/bootrom.o: in function `BootROM':
bootrom.c:(.text+0x38e): undefined reference to `memset'
collect2: error: ld returned 1 exit status
make[1]: *** [Makefile:41: obj/bootrom.elf] Error 1
make[1]: Leaving directory '/home/lucas/Projects/NFC-RFID/proxmark3/bootrom'
make: *** [Makefile:29: bootrom/all] Error 2

Searching online, the possible problems/solutions I found were adding -fno-builting to the compiler options, changing the linker to arm-none-eabi-gcc instead of arm-none-eabi-ld and check for missing headers, none of wich proved successful.

Any tips about what to do? Did I miss something?



==============================================
==    Images for colorful reference and increased bandwith usage   ==
==============================================


ARM compiler:
xe2gpWo.png

Git diff:
FBxrmD4.png

Make error:
RAhEo71.png

Last edited by who1sroot (2020-06-26 16:30:27)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB