Proxmark3 developers community

Research, development and trades concerning the powerful Proxmark3 device.

Remember; sharing is caring. Bring something back to the community.


"Learn the tools of the trade the hard way." +Fravia

You are not logged in.

#1 2019-06-10 21:31:07

szymonunion
Contributor
Registered: 2009-07-05
Posts: 46

All antennas UNUSABLE after flashing the newest version

Hi!

I flashed after 2-3 months RDV4 (from repo) and I still have the same issues with antennas. Last time I had the same, but now I have no solution for this and I am asking for help.

Please find out attached info:

[ Proxmark3 RFID instrument ]


[ CLIENT ]
  client: RRG/Iceman

[ PROXMARK RDV4 ]
  external flash:                  present
  smartcard reader:                present

[ PROXMARK RDV4 Extras ]
  FPC USART for BT add-on support: absent

[ ARM ]
bootrom: RRG/Iceman/master/dd900571 2019-06-10 14:19:17
      os: RRG/Iceman/master/dd900571 2019-06-10 14:19:27

[ FPGA ]
LF image built for 2s30vq100 on 2019/ 4/18 at  9:35:32
HF image built for 2s30vq100 on 2018/ 9/ 3 at 21:40:23ř┤

[ Hardware ]
  --= uC: AT91SAM7S512 Rev B
  --= Embedded Processor: ARM7TDMI
  --= Nonvolatile Program Memory Size: 512K bytes, Used: 249433 bytes (48%) Free: 274855 bytes (52%)
  --= Second Nonvolatile Program Memory Size: None
  --= Internal SRAM Size: 64K bytes
  --= Architecture Identifier: AT91SAM7Sxx Series
  --= Nonvolatile Program Memory Type: Embedded Flash Memory

[=] Measuring antenna characteristics, please wait...

....

[!] LF antenna is UNUSABLE

[!] HF antenna is UNUSABLE

[-] Not showing LF tuning graph since all values is zero.


I tried already to flash all and also separately and there is still the same issue.


Thanks for help!

Last edited by szymonunion (2019-06-10 21:31:56)


Regards,

--
SzYmOn

Offline

#2 2019-06-11 01:15:23

mwalker
Contributor
Registered: 2019-05-11
Posts: 125

Re: All antennas UNUSABLE after flashing the newest version

Was it working prior to the firmware update ? What was the issue/solution last time ?
Double check the antenna attachments (remove the antenna and re-attach end ensure a good connection).

Offline

#3 2019-06-11 07:49:30

szymonunion
Contributor
Registered: 2009-07-05
Posts: 46

Re: All antennas UNUSABLE after flashing the newest version

mwalker wrote:

Was it working prior to the firmware update ? What was the issue/solution last time ?
Double check the antenna attachments (remove the antenna and re-attach end ensure a good connection).

Hi!

it was working fine 3mths ago, but I remember I noticed the same issues before it was working fine. Remove antennas? I do not have some extra external antennas only normal hardware as being sold.

What else I can check if flashing was OK ?


Regards,

--
SzYmOn

Offline

#4 2019-06-11 08:06:27

mwalker
Contributor
Registered: 2019-05-11
Posts: 125

Re: All antennas UNUSABLE after flashing the newest version

You said it was the RD4 ?
If so, slide the cover off and you will see the antennas are connected to the main unit via a row of screws.  (My RD4 came with with the driver to suit).  So if you undo all of those (or at least ensure they are not loose).  Next check the 4 screws that hold the LF antenna to the HF antenna.

If you think its firmware, then re-flash with the last working firmware. If that works then try the new firmware again.  If that fails again, then revert to the working firmware and report back.

Last edited by mwalker (2019-06-11 08:08:55)

Offline

#5 2019-06-11 08:57:17

szymonunion
Contributor
Registered: 2009-07-05
Posts: 46

Re: All antennas UNUSABLE after flashing the newest version

I tried 20190101 firmware, but it is still the same issue as the newest firmware. I will check it at home with a driver and check and after write here a status.


Regards,

--
SzYmOn

Offline

#6 2019-06-11 20:14:45

szymonunion
Contributor
Registered: 2009-07-05
Posts: 46

Re: All antennas UNUSABLE after flashing the newest version

Screws are fine and I just checked if they are all fitting well.
Firmware is:

[ CLIENT ]
client: iceman build for RDV40 with flashmem; smartcard;

[ ARM ]
bootrom: iceman/master/75d0b0b0 2019-01-01 16:10:11
      os: iceman/master/75d0b0b0 2019-01-01 16:10:15

[ FPGA ]
LF image built for 2s30vq100 on 2018/ 9/ 8 at 13:57:51
HF image built for 2s30vq100 on 2018/ 9/ 3 at 21:40:23

I do not know what to do now - I can't remember what version was working OK. I remember I had before such a problem, but I can't to find cliues now.

EDIT: it is not client version - I checked RRG build and the same. I found BTW that the last working build was about Dec,10 2018.

Last edited by szymonunion (2019-06-12 00:09:11)


Regards,

--
SzYmOn

Offline

#7 2019-06-12 01:58:22

mwalker
Contributor
Registered: 2019-05-11
Posts: 125

Re: All antennas UNUSABLE after flashing the newest version

This is now past my level of knowledge so I will leave for someone else to respond.

Offline

#8 2019-06-12 03:32:21

marshmellow
Moderator
From: US
Registered: 2013-06-10
Posts: 2,295

Re: All antennas UNUSABLE after flashing the newest version

make sure you always use the same client and arm versions compiled from the same codebase version.  never mix versions.   that can cause this type of problem

Last edited by marshmellow (2019-06-12 03:33:04)

Offline

#9 2019-06-12 07:55:42

szymonunion
Contributor
Registered: 2009-07-05
Posts: 46

Re: All antennas UNUSABLE after flashing the newest version

marshmellow wrote:

make sure you always use the same client and arm versions compiled from the same codebase version.  never mix versions.   that can cause this type of problem

Thx, but I know about it and I am not mixing.
Problem is that I always have UNUSABLE antennas whereever and whenever I am testing. In December it was working few times, but when I was running 'hw tune' few times in a row I got 80% answers that 'UNUSABLE'.


Regards,

--
SzYmOn

Offline

#10 2019-06-12 08:47:58

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 5,595
Website

Re: All antennas UNUSABLE after flashing the newest version

Where did you buy the device?  Just RMA it,  you could have gotten a bad device.  I remember your issue in december(?)  As mentioned last time,  I have gotten bad antenna values when I switched antennas, and I only needed to unscrew/screw it back and all was fine.   Your device seem to broken since you still have this issue


If you feel the love,  https://www.patreon.com/iceman1001

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

#11 2019-06-12 09:12:45

szymonunion
Contributor
Registered: 2009-07-05
Posts: 46

Re: All antennas UNUSABLE after flashing the newest version

iceman wrote:

Where did you buy the device?  Just RMA it,  you could have gotten a bad device.  I remember your issue in december(?)  As mentioned last time,  I have gotten bad antenna values when I switched antennas, and I only needed to unscrew/screw it back and all was fine.   Your device seem to broken since you still have this issue

Hi Iceman!

Yes, it is true. I will have to. I will just try to unscrew/screw and if it will be not working I will start RMA. I should do it before.
I will let know after.
EDIT: after unscrew/screw the same effect. I sent few hours ago request to Lab401 to start RMA procedure.

Last edited by szymonunion (2019-06-12 15:50:33)


Regards,

--
SzYmOn

Offline

#12 2019-06-24 18:11:43

szymonunion
Contributor
Registered: 2009-07-05
Posts: 46

Re: All antennas UNUSABLE after flashing the newest version

Hi Iceman!

Lab401 sent me a new device and it is working like a charm!

[ ARM ]
bootrom: RRG/Iceman/master/c6d245b8 2019-06-23 21:50:00
      os: RRG/Iceman/master/c6d245b8 2019-06-23 21:50:10

[ FPGA ]
LF image built for 2s30vq100 on 2019/ 4/18 at  9:35:32
HF image built for 2s30vq100 on 2018/ 9/ 3 at 21:40:23ř═

[ Hardware ]
  --= uC: AT91SAM7S512 Rev A
  --= Embedded Processor: ARM7TDMI
  --= Nonvolatile Program Memory Size: 512K bytes, Used: 249459 bytes (48%) Free: 274829 bytes (52%)
  --= Second Nonvolatile Program Memory Size: None
  --= Internal SRAM Size: 64K bytes
  --= Architecture Identifier: AT91SAM7Sxx Series
  --= Nonvolatile Program Memory Type: Embedded Flash Memory


[usb] pm3 --> hw tune

[=] Measuring antenna characteristics, please wait...

....

[+] LF antenna: 69.25 V - 125.00 kHz
[+] LF antenna: 35.97 V - 134.00 kHz
[+] LF optimal: 69.25 V - 125.00 kHz
[+] LF antenna is OK

[+] HF antenna: 44.04 V - 13.56 MHz
[+] HF antenna is OK

[+] Displaying LF tuning graph. Divisor 89 is 134khz, 95 is 125khz.

Last edited by szymonunion (2019-06-24 18:11:55)


Regards,

--
SzYmOn

Offline

#13 2019-06-24 20:42:55

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 5,595
Website

Re: All antennas UNUSABLE after flashing the newest version

Great!

I suggest you add the prefix "solved" to the subject line


If you feel the love,  https://www.patreon.com/iceman1001

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB