Proxmark3 developers community

Research, development and trades concerning the powerful Proxmark3 device.

Remember; sharing is caring. Bring something back to the community.


"Learn the tools of the trade the hard way." +Fravia

You are not logged in.

#1 2018-11-17 13:29:55

prxm
Contributor
Registered: 2018-11-16
Posts: 5

Problems with Proxmark 3 RDV4

Hi, I have following problems with Proxmark 3 RDV4...

First of all, I have Proxmark for second day and using Windows 10 64 bit. I started with default drivers but last time switched to this provided by http://www.proxmark.org/forum/viewtopic.php?id=3975 (when I found how install them because are not signed) - but whatever it don't change much.

I was trying using all of setups from above forum post: oryginal, iceman, dedicated to rdv4 - don't see any diffrence.

I used always "FLASH - ALL" and then "Go", to use everything from single setup. Tried even "FLASH - Bootrom" and "FLASH - fullimage" - not sure if this is included in "FLASH - ALL".

But whatever, my Proxmark 3 RDV4 disconnecting from Windows in loop, same when I connect it over USB 3 hub with own power - it doesn't matter. Tried 3 PC USB ports, also 3 from hub etc, nothing change.

I am not sure if my Proxmark is broken or what... because I got it day ago.

In 1% of attempts it looks like works:
17loU8m.png

But in 99% I got:
1zMnvo7.png
In 99% "hw tune" got output like this, and I use this for testing if my device is working or not.

Tryied on other PC with Windows 10, same problem - it disconnecting, and works like above - LF/HF antenna problem. Both PCs are new (desktop, laptop) and don't have problems with USB if I am connecting other devices.

lVJCAlg.png

I am new so I want just got it working, most easy way - I started with this "official" way with compiling but had problems (no gcc in this emulated linux), so switched to this precompiled.

I have https://lab401.com/collections/hardware/products/proxmark-3-rdv4 black version from iceman collection:
PM3-rdv-2_1024x1024@2x.png
So not sure if I should use this compilation tagged 'iceman' or this dedicated to rdv4 or just oryginal.

98N5r4E.png

BTW, drivers are same between this versions 3 (org, iceman, dedicated)?

PS. Sorry for my English skills...

Last edited by prxm (2018-11-17 14:53:15)

Offline

#2 2018-11-17 16:31:11

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 5,879
Website

Re: Problems with Proxmark 3 RDV4

The windows drivers is the same regardless device you have.   I would think you should RMA it and get a new one.


Regarding firmware repos:
The RDV40 is just a normal proxmark with extras.  You can run which ever firmware/client on it.  As longs as you don't mix firmware/client, because that will mess things up.  Different repos has different support of functionality.


Good thread to read.

http://www.proxmark.org/forum/viewtopic … 459#p31459


If you feel the love,  https://www.patreon.com/iceman1001

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

#3 2018-12-02 23:00:34

szymonunion
Contributor
Registered: 2009-07-05
Posts: 46

Re: Problems with Proxmark 3 RDV4

Hi prxm,

I got exactly the same issue and I already sent ticket to vendor plus 'hw tune' info.
I tried it so many times and only once it showed properly.


Regards,

--
SzYmOn

Offline

#4 2018-12-03 01:34:28

prxm
Contributor
Registered: 2018-11-16
Posts: 5

Re: Problems with Proxmark 3 RDV4

szymonunion wrote:

Hi prxm,

I got exactly the same issue and I already sent ticket to vendor plus 'hw tune' info.
I tried it so many times and only once it showed properly.

I got new one and probably is fine now.

Offline

#5 2019-01-25 20:27:26

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 5,879
Website

Re: Problems with Proxmark 3 RDV4

@prxm,  @szymonunion   did your issues with your device resolve?


If you feel the love,  https://www.patreon.com/iceman1001

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

#6 2019-11-05 00:01:56

burma
Contributor
Registered: 2018-07-28
Posts: 13

Re: Problems with Proxmark 3 RDV4

Hi,

I'm having remotely similar problems with RDV4 firmware: my Windows 10 x64 just doesn't seem to recognize the device

I've flashed the latest firmware (bootloader and fullimage) no errors all good. Driver signing is switched off. Device in bootloader mode is recognized. In normal mode it's not recognized (device manager classifies it as "unknown USB device (device descriptor request failed)" and I'm unable to connect to it using a client of course). I've tried uninstalling the device, updating drivers etc.

Occasionally (1%), playing with PM3 physical button seems to trigger some mode where the diode switches to green / flashing green / blue and that's when the device is recognized by Windows and I can connect to it (not in a bootloader mode).

The only RDV 4 firmware that works for me is from 31-Jul-2019. With it I have no issues connecting to the device (however it doesn't read my LF tags em410 & t5577 that were being perfectly read before)

Any ideas on what else I can try?

Thanks

Offline

#7 2019-11-05 00:10:25

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 5,879
Website

Re: Problems with Proxmark 3 RDV4

Do you have a picture of your device?


If you feel the love,  https://www.patreon.com/iceman1001

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

#8 2019-11-05 19:15:15

burma
Contributor
Registered: 2018-07-28
Posts: 13

Re: Problems with Proxmark 3 RDV4

it's v3

pm3.png

Offline

#9 2019-11-05 20:07:21

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 5,879
Website

Re: Problems with Proxmark 3 RDV4


If you feel the love,  https://www.patreon.com/iceman1001

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

#10 2019-11-05 21:29:55

burma
Contributor
Registered: 2018-07-28
Posts: 13

Re: Problems with Proxmark 3 RDV4

I took the build compiled by @Gator96100 (my device has 512 kb and it is mentioned that "A firmware built for the RDV4 can still run on the other platforms as it will auto-detect during boot that external SPI and Sim are not present")

I'll try to compile myself then

Offline

#11 2019-11-11 22:34:37

burma
Contributor
Registered: 2018-07-28
Posts: 13

Re: Problems with Proxmark 3 RDV4

Update: I did compile with PLATFORM=PM3OTHER option and it solved the "device descriptor request failed" problem. It looks like there is a bug in firmware platform autodetection, so the platform has to be explicitly mentioned during the compilation

That didn't resolve an issue with LF tags (em410 & t5577) not being read by the new firmware however. Same tags are perfectly read by an older firmware. I'm not sure where to address this

Offline

#12 2019-11-12 04:32:34

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 5,879
Website

Re: Problems with Proxmark 3 RDV4

I would think there is something with the hardware on pm3 easy clones,  that isn't reported correctly.   We haven't tested on that kind of hardware.  Now for the rest of your questions,  don't hijack threads.  We tend to keep the threads clean and to the subject.
If you have other questions,  do start a new thread and give all needed details after you searched the forum / GH issues for similar questions.


If you feel the love,  https://www.patreon.com/iceman1001

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB