Proxmark3 developers community

Research, development and trades concerning the powerful Proxmark3 device.

Remember; sharing is caring. Bring something back to the community.


"Learn the tools of the trade the hard way." +Fravia

You are not logged in.

#1 2019-09-20 06:03:20

CFusion
Contributor
Registered: 2019-08-31
Posts: 12

Normal for LF Simulation?

So I am sniffing and sim'ing a LF EM410. I've noticed out of 7, 8, 9 times of sliding, readjusting, or whatever it may only register on the reader once. So it can be a bit of a hassle to get a sim to be picked up by a reader. Is this normal for the antenna construction or do I have a problem?

prox-sim-photo
         
         
[=] Measuring antenna characteristics, please wait...
         
[=] You can cancel this operation by pressing the pm3 button         
..
         
[+] LF antenna: 57.50 V - 125.00 kHz         
[+] LF antenna: 52.68 V - 134.00 kHz         
[+] LF optimal: 68.55 V - 129.03 kHz         
[+] LF antenna is OK 
         
[+] HF antenna: 49.85 V - 13.56 MHz         
[+] HF antenna is OK           
         
[+] Displaying LF tuning graph. Divisor 89 is 134kHz, 95 is 125kHz.

Offline

#2 2019-09-20 07:30:42

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 5,879
Website

Re: Normal for LF Simulation?

Depending if you are using latest source,  and how you do sim.  A common mistake is to keep pm3 in the reader field all the time.  You need to bring the pm3 in and out of the reader field.

Anyway, I tried yesterday, since we did some changes last week.  It simulates just fine for me on two different readers.


If you feel the love,  https://www.patreon.com/iceman1001

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

#3 2019-09-20 09:53:11

CFusion
Contributor
Registered: 2019-08-31
Posts: 12

Re: Normal for LF Simulation?

Here is a video of me doing it. I couldn't even get it to register this time on the reader.

https://youtu.be/hoNcm3TaBAs

Last edited by CFusion (2019-09-20 09:54:54)

Offline

#4 2019-09-20 10:00:47

CFusion
Contributor
Registered: 2019-08-31
Posts: 12

Re: Normal for LF Simulation?

Oh man ok ok cancel cancel cancel. Forget I ever made a post. The battery just died and I tried it with it plugged into power and now it works perfect ;-) probably should have thought that before I thought there was something wrong with the hardware. Just a low battery.

Offline

#5 2019-09-21 06:48:02

iceman
Administrator
Registered: 2013-04-25
Posts: 5,879
Website

Re: Normal for LF Simulation?

ok,  I suggest you edit your first post and add the prefix [solved] to your title


If you feel the love,  https://www.patreon.com/iceman1001

modhex(hkhehghthbhudcfcdchkigiehgduiehg)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB